Chronische vermoeidheid? Ga voor de Energy Control Methode

  • verhoog je energie niveau
  • ga je vermoeidheid te lijf
  • train in de juiste hartslagzone
  • breng je ademhaling onder controle

Individueel Coaching Programma

De Energy Control® Methode onderscheidt zich door het toepassen van een meting van de energieopname in rust en bij inspanning volgens de methode Stans van der Poel. Deze meting bepaalt de juiste trainingsintensiteit bij lichamelijke inspanning. Hierdoor kunnen wij voor iedereen een zeer nauwkeurig individueel toegesneden trainingsprogramma opstellen. De Energy Control methode bestaat uit een cyclus van 6 weken training. Naast de verbetering van de conditie is er ruime aandacht voor ademhaling en ontspanning.

Meer energie door 50/50 training 

Je gaat aan de slag met je conditie door middel van matig intensieve inspanning. Sporten waarbij je 50% vetten en 50% suikers verbrandt. Uit onderzoek blijkt dat bij deze intensiteit er direct een positieve verandering plaats vindt in je lichaam en je energie- huishouding op termijn gaat verbeteren. Je ondergaat een rust- en inspanningstest voor het bepalen van de belastbaarheid

Controle en oefenen van een juiste ademhaling

Verbrand meer vetten door een betere ademhaling. Een van de facetten van de Energy Control Methode is de ademhaling. De ademhaling heeft veel invloed op de verbranding. Een hoge ventilatie (hyperventilatie) geeft een stress prikkel en stimuleert zodoende de verbranding van suikers waardoor je nauwelijks op rust komt. Een lage ventilatie stimuleert daarentegen de verbranding van vetten. Door de juiste ademhaling blijft de suikerspiegel stabieler en krijg je meer energie en kun je beter ontspannen. Dit proces wordt door een ademanalyse inzichtelijk gemaakt.

Herstel uw energieniveau

Mensen die door diverse oorzaken aan het eind van hun latijn zijn, kunnen d.m.v. een aangepast programma hun energieniveau herstellen. Energy Control® biedt u unieke programma’s met als effect een beter herstel, balans en stimulatie van uw energiehuishouding. Bewegen helpt, mits u accepteert dat uw aanvangsbelastbaarheid laag is en dat voldoende rust minstens zo belangrijk is.

Bewezen effectief

Van alle mensen die het programma hebben gevolgd voelt zich 80% na 6 weken vitaler en fitter. Heeft u vermoeidheids klachten door bijvoorbeeld een burn-out, CVS, (Corona) COVID-19, fibromyalgie, stress gerelateerde klachten of alleen maar altijd moe?

Doe dan de Energy Control Methode

Energy Control® is een speciaal programma voor de behandeling van mensen met langdurige ernstige vermoeidheid. 

Balans

Het kernbegrip bij een gezonde levensstijl is balans. Balans vind je door sport en beweging, gezonde voedingsgewoonten en goed omgaan met stress. Hoe goed je in balans bent, komt tot uiting in fysieke verschijnselen, die meetbaar zijn met de Energy Control Methode. Door de hartslagvariabiliteit (HRV) te meten, zowel in rust als tijdens inspanning, komen we veel te weten over de fitheid en gezondheid van jou en over hoe deze kan worden verbeterd.

Speciale app op de smartphone

Een wetenschappelijk getoetst systeem, gebruik makend van een speciale app op jouw smartphone die gegevens verzamelt over je ademhalingspatroon, hartslag en hartslagvariabiliteit (HRV). Het unieke van Energy Control is dat je elke dag inzicht kunt hebben in jouw vermogen tot herstel op basis van ons meetsysteem. Als blijkt dat je onvoldoende kunt rusten dan kun je je training aanpassen op de voor jou meest optimale intensiteit voor die dag. Bij de Energie Control  Methode gaat het om een gevoelig evenwicht tussen ontspannen en inspannen. Vandaar ‘Energy Control’ wat energie beheersing betekent. De methode gaat er van uit dat je ieder lichaam kunt trainen, zolang de fysieke grenzen in acht worden genomen en de doelstellingen realistisch zijn.