Efficiënt & Gezond met Gewicht in balans

Vind je het lastig om je gezonde gewicht te bereiken?

Je wilt afvallen, daarom eet je gezond en beweeg je regelmatig. Kortom je hebt het gevoel dat je alles volgens ‘de regels’ doet.

Tot je frustratie val je echter geen gram (meer) af. Je wilt aankomen, daarom eet je gezond en zoveel je kunt, maar helaas blijf je een (te) laag gewicht houden. Je vraagt je af hoeveel calorieën je per dag kunt eten, zodat je op een gezonde manier afvalt of juist aankomt en je beter op het juiste spoor blijft. Hoe fijn zou het zijn als je exact weet wat in jouw geval de oorzaak is dat je niet op jouw gewenste gewicht komt?

Rustmeting en Inspanningsmeting

Tijdens de rustmeting komt de ademhaling in beeld. Een van de symptomen van niet kunnen afvallen is dat onze ademhaling ontregeld is. We ademen teveel in rust waardoor het lichaam in de suikerverbranding staat in plaats van de vetverbranding. Hierdoor kun je vermoeid worden en diverse lichamelijke klachten krijgen terwijl je gewoon op de stoel zit of op de bank ligt. Je komt dus nauwelijks aan vetverbranding toe. Met de Energy Control Methode gaan we je weer leren om op een juiste manier te ademen. Met een fietstest/inspanningsmeting wordt de conditie en fitheid vastgesteld. Deze gegevens hebben we nodig om een goed individueel afval- en beweegplan op te stellen.

Lichaamssamenstelling

Met Bodygram meten we de lichaamssamenstelling. Door een Bio-elektrische Impedantie Analyse (BIA) ziet u hoe het lichaamsvet, spiermassa, vochthuishouding en de botmassa zich tot elkaar verhouden. Ook maakt de meting veranderingen in uw lichaam inzichtelijk. Zo kunt u bijvoorbeeld zien of, na een periode van afvallen of sporten, uw vetpercentage is gedaald en/of uw spiermassa is toegenomen.

Stofwisseling

U heeft al meerdere pogingen gedaan om af te vallen, echter zonder blijvend resultaat. U wilt exact weten wat u per dag aan energie nodig heeft. U wilt weten hoeveel en wat u kunt eten om op gewicht te blijven. Dat kan met de Fitmate RMR. Dit is een speciaal apparaat dat uw individuele basisstofwisseling vaststelt door het zuurstofverbruik in de ademhaling in rust te meten. Hiermee wordt uw specifieke energie behoefte bepaald, dus hoeveel calorieën heeft uw lichaam nodig? Hart- en vaatconditie meting van uw rusthartslag en uw bloeddruk. Een goed uitgebalanceerde cardio training leidt er al snel toe dat uw rusthartslag gaat dalen.

Individueel trainingsprogramma

Energy Control® onderscheidt zich door het toepassen van een meting van de energieopname in rust en bij inspanning volgens de methode Stans van der Poel. Deze meting bepaalt het omslagpunt bij lichamelijke inspanning. Hierdoor kunnen wij voor iedereen een zeer nauwkeurig individueel toegesneden trainingsprogramma opstellen. Bij Energy Control wordt er in een cyclus van 6 weken getraind. Naast de verbetering van de conditie is er ruime aandacht voor ademhalingscontrole en ontspanning. Waar nodig kunt u een beroep doen op personal coaching

Persoonlijke Calorie Balans

Hiermee gaat bepaald worden welke hoeveelheid caloriën uw lichaam per dag in zou moeten nemen en verbranden om uw doelstellingen te bereiken. Dit gaat bepaald worden aan de hand van een aantal variabelen, te weten: uw huidige rustmetabolisme, uw levensstijl, uw streefgewicht en uiteraard de hoeveelheid lichaamsbeweging die u in uw dagelijks leven in kunt bouwen.

Vind je het lastig om je gezonde gewicht te bereiken?

Je wilt afvallen, daarom eet je gezond en beweeg je regelmatig. Kortom je hebt het gevoel dat je alles volgens ‘de regels’ doet. Tot je frustratie val je echter geen gram(meer) af. Je wilt aankomen, daarom eet je gezond en zoveel je kunt, maar helaas blijf je een (te) laag gewicht houden. Je vraagt je af hoeveel calorieën je per dag kunt eten, zodat je op een gezonde manier afvalt of juist aankomt en je beter op het juiste spoor blijft. Hoe fijn zou het zijn als je exact weet wat in jouw geval de oorzaak is dat je niet op jouw gewenste gewicht komt?

 

Persoonlijk advies

Naast uw rustmetabolisme wordt er een analyse gemaakt van uw huidige leefstijl. Hierdoor weet u niet alleen wat uw lichaam in rust verbruikt, maar ook in relatie tot uw dagelijkse bezigheden. Met deze informatie krijgt u een passend advies om uw doelstellingen te behalen. Dit alles wordt verwerkt in een verslag dat u mee krijgt.

 

Overzicht metingen en advies

In deze folder hebt u kunnen lezen dat alles in het Energy Control en Cosmed Fitmate concept draait om uw doelen. Om deze zo effectief mogelijk te bereiken worden alle gemeten gegevens verzameld en in een overzichtelijk verslag met uitleg van de gemeten waardes weergegeven. Deze samenvatting dient als startpunt van het beweeg- en afvalplan. Hierdoor kunt u uw resultaten toetsen hoe ver u gevorderd bent ten aanzien van uw gestelde doelen. Een belangrijk voordeel van dit objectieve rapport is dat u na verloop van afvaltijd en training ook de positieve resultaten van uw inspanningen beloond zult zien met de betere rapportcijfers.

 

Afvallen met beleid door meten is weten

  • Lichaamssamenstelling met Bodygram
  • basis stofwisseling meting met Cosmed Fitmate
  • conditie niveau met de Energy Control Methode
  • opstellen beweegplan
  • opstellen afvalplan