Morgen stop ik met roken

De voordelen van het stoppen met roken.

Verbetering van de longfunctie en de algehele gezondheid, je  voelt je misschien minder geweldig in de eerste paar weken, maar je zult er ongetwijfeld van gaan genieten.

  • 1 jaar: het verhoogde risico op hartziekten is afgenomen tot de helft van het risico van een permanente roker.
  • 5 jaar: het risico op een beroerte is gedaald ten opzichte van mensen die blijven roken, en zal blijven dalen in de jaren die volgen.
  • 10 jaar: na deze periode is de kans op longkanker gehalveerd. Bovendien is er een daling van het risico op maagzweren en andere aandoeningen zoals kanker in de mond, keel, slokdarm, alvleesklier, nieren en blaas.

Lasertherapie om te stoppen met roken

Lasertherapie bestaat uit twee delen: een stopadvies gesprek en een laserbehandeling. De laserbehandeling vermindert de nicotinebehoefte zo sterk dat zelfs de meest verstokte roker snel, veilig en pijnloos kan stoppen met roken.

Hoe werkt lasertherapie?

Bij een laserbehandeling om te stoppen met roken stimuleert de lasertherapeut verschillende punten op uw lichaam door middel van een pijnloze lichtstraal. De lasertherapie is een moderne vorm van acupunctuur, waarbij in plaats van naalden een laser gebruikt wordt. Geen wondjes dus, maar gerichte lichtstralen die de behoefte naar een sigaret onderdrukken en ontwenningsverschijnselen beperken. Het resultaat van de behandeling is wetenschappelijk bewezen, de lichtstralen zijn volledig pijnloos en het heeft bovendien direct effect. Een enkele keer laseren is volgens de aanbieders vaak al voldoende ondersteuning om voorgoed te stoppen met roken.

De behandeling

Met een laserpen wordt er op 30 punten op het lichaam gericht, waardoor endorfines vrijkomen. Het stofje endorfine heeft een pijnstillende eigenschap, maar werkt ook mee bij het ontstaan van een geluksgevoel of euforie. Je hebt daarbij minder trek in een sigaret, het onderdrukt de ontwennings-verschijnselen en de stress van het niet-roken.

Wat is Auriculo therapie?

De Auriculo therapie is ontwikkeld door de Franse arts Paul Nogier. Hij ontwikkelde een metalen stiftje en hiermee tastte hij de oorschelp af op zoek naar gevoelige punten. Het gevoelige punt correspondeerde met een bepaalde klacht. Door het activeren van het gevoelige punt verdween deze klacht. Deze zogenaamde reflexpunten, zoals long en nieren alsmede weefsels, bloedvaten en zenuwen zijn op het oor terug te vinden. Inmiddels zijn er meer geavanceerde puntzoekers ontwikkeld, die de weerstand van de punten op het oor kunnen meten en signaleren. Paul Nogier’s methode heeft vooral veel succes bij moeilijke kwalen als migraine, zenuwpijnen, allergieën en verslavingen zoals de rookverslaving.

De behandeling

Eerst worden de gevoelige punten opgezocht en deze worden met zogenaamde verblijfsnaaldjes geprikt. Het naaldje is zo gemaakt dat deze enige tijd kan blijven zitten en wordt afgeplakt met een pleister. Zo wordt het effect van prikkeling verlengd met daardoor het maximale resultaat. Meestal zijn 3 tot 4 naaldjes voldoende. De naaldjes zijn erg klein waardoor het nauwelijks gevoelig is. 

Nabehandeling

Zowel bij de laser als bij de auriculo therapie komt u na 2 weken terug voor een extra behandeling. Tevens worden de problemen besproken die u mogelijk ondervindt bij het stoppen met roken.