Stress & Burn Out begeleiding 

Herken je één of meerdere stressklachten? Geestelijk uitgeput, extreem oververmoeid zijn en geen energie meer hebben, snel geïrriteerd raken, niet kunnen ontspannen, geen zin hebben in dingen die je normaal leuk vindt, met tegenzin naar je werk gaan, allerlei (vage) lichamelijke klachten, veel piekeren en malen, concentratieproblemen, je bent overspannen, spanningsgevoel en kunt jezelf niet meer ontspannen, slapeloosheid en verminderde slaapkwaliteit, spanningsklachten spierpijn door stress?

Maak dan nu gebruik van ons Burn-out Coaching Traject

Voordat we een mogelijk burn-out coachingstraject starten, doen we eerst een Energy Control Check. Dit is een uitgebreide diagnose en brengt stress en vermoeidheid in kaart aan de hand van wetenschappelijk gevalideerde metingen door een gespecialiseerde  coach/fysiotherapeut. Hiermee maken we meetbaar en inzichtelijk hoe jouw lichaam reageert op stress en hoe het gesteld is met je herstelvermogen. Burn-out klachten leiden tot verminderd lichamelijk herstel. Dat komt omdat je autonome zenuwstelsel en je hormoonsysteem ontregeld zijn. De uitkomst van de energie-checkup; de burn-out diagnose,  biedt inzicht in de ernst van de stressklachten. De resultaten ervan worden samengevat in een rapportage, waarin conclusies en adviezen zijn opgenomen.  

Energy Control is een medisch gevalideerde methode die in staat is om de belastbaarheid inzichtelijk te maken en te helpen herstellen door middel van een fysiek programma op basis van individuele dagelijkse monitoring.

Mochten er tijdens de intake  EC test forse mentale klachten naar voren komen, dan kan een Psychosomatisch fysiotherapeut ingeschakeld worden. Dit is een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in spanning en stress gerelateerde klachten.

Naast het leren ontspannen, zal samen met jou naar de stressor (en) gezocht worden. Dat zijn in principe de “mede” veroorzakers van je klachten. Er wordt dan gekeken, of en hoe deze te neutraliseren zijn en wat je nodig heb om dat te realiseren. Herkennen, erkennen, gedragsverandering en het  handhaven  van het veranderde gedrag, zijn dan belangrijke stappen die gezet zullen worden. Wanneer er weer voldoende mentale balans en controle is, zal de behandeling door de Psychosomatisch fysiotherapeut beëindigd worden. Deze blijft dan betrokken bij het trainingstraject.

Energy control training bestaat uit een continu gecontroleerd trainings-programma, ingesteld aan de hand van de gemeten testresultaten, met als doel; herstel van het energieniveau.

Het burn-out programma is gericht op: Energieopbouw en verbeterd ‘zelfmanagement’ met als resultaat beter functioneren, zowel op het werk als privé. Omdat er bij burnout vooral sprake is van een lichamelijke ontregeling, ligt de focus eerst op lichamelijk herstel. Je krijgt uitleg over wat er met je zenuw- en hormoonstelsel aan de hand is. Je leert te luisteren naar je lichaam met behulp van biofeedback en  te voelen hoe het echt met je gaat. Je gaat de batterij weer opladen en we nemen maatregelen om je vitaliteit en herstelvermogen te verbeteren. Met behulp van biofeedback gaan we je ademhaling verbeteren. Leren ontspannen, opdoen van nieuwe energie en het krijgen van een betere conditie. Als je belastbaarheid toeneemt, gaan we aan de slag met je zelfmanagement. Je krijgt bijvoorbeeld inzicht in je klachten en leert nieuwe vaardigheden. Je leert omgaan met je dagelijkse taken zodat je je fit blijft voelen. Ontdekken wat jou werkelijk drijft en waar jij gelukkig van wordt. Inzicht verkrijgen in belemmerende overtuigingen en gedachtenpatronen. Bewuste keuzen maken en beslissingen nemen. Volledig herstel en nieuwe balans in jouw leven.

In het laatste deel van de begeleiding  bekijken we hoe je je belastbaarheid stapsgewijs weer kunt vergroten. Als je weer sterk genoeg bent om aan het werk te gaan, maken we samen een stappenplan voor werkhervatting, samen met alle betrokkenen, zoals de bedrijfsarts, je reintegratiemanager, werkgever of uitkerende instantie.